Scurt istoric

BISERICA PENTICOSTALĂ „ SFÂNTA TREIME ” RM. VALCEA

Scurt istoric:

În vara anului 1971 familia Anescu se mută din Târnăveni, Jud. Mureş, în Râmnicu Vâlcea.Sora Paraschiva Anescu a fost primul creștin penticostal din orașul Râmnicu Vâlcea. În decurs de câțiva ani se formează un nucleu din aproximativ 10 persoane care se strângeau la închinare în 2-3 case, chiar dacă regimul comunist interzicea acest lucru.Pentru Cina Domnului grupul de fraţi din Râmnicu Vâlcea se deplasau la Sibiu.
În 1978 fratele doctor Emil Istrate este repartizat în Râmnicu Vâlcea, și în timp este recunoscut ca lider al grupului
de frați penticostali.
Din 1980 fratele păstor Vasile Botănel din Tg. Jiu, se ocupă de pastorația grupului.
În primăvara anului 1983 în timpul unei slujbe religioase, care se desfășura în casă la fam. Făiniță, securitatea
a înconjurat locul şi a arestat pe toții frații. După o noapte de interogatoriu şi amenzi, frații sunt eliberaţi rămânând însă fară o locație de închinare.
În toamna anului 1983 fam. Anescu Marius şi Mirela l-au acceptat pe Hristos ca Domn si Mântuitor în inima lor,
și au pus casa la dispoziție pentru a se aduna frații la închinare. În acest interval Biserica a crescut până la aproximativ20 persoane,implicându-se în slujire și în alte localități din județ ( Călimănești, Brezoi, Valea lui Stan, Golești, Olănesti, Romani, Rugetu ).

În 1990 imediat după Revoluție,se cumpăra o casă în Râmnicu Vâlcea, pe strada Oteteleșanu, nr. 4, și este transformată într-o Biserică ( locaș de închinare ) şi se obţine prima autorizaţie de funcţionare ca şi Biserică.
În 1991 fratele Emil Istrate este ordinat în slujba de păstor al Bisericii din Râmnicu Vâlcea, şi tot în 1991 se cumpără o casă pentru Biserica din Brezoi, obţinându-se autorizaţie de funcţionare. Se stabileşte o viziune de slujire în oraşul Rm. Vâlcea (în funcţie de procesul de crestere numeric, a mai multe case de rugăciune).

În 1992 Biserica din Jud. Vâlcea a avut un proces de creştere rapid aprox. 150 de persoane în mai multe locaţii
( Brezoi, Valea lui Stan, Romani, Rugetu ), şi fraţii Sfetcu Ion şi Anescu Marius au fost ordinați în slujba de diaconi. Tot în 1992 vin în Râmnicu Vâlcea frații Ionatan Voina și Gheorghe Ganea, ca evanghelişti, fratele Ganea fiind trimis în Drăgăşani, iar fratele Ionatan alegându-şi zona oraşului Govora, amândoi păstrând o bună legătură cu Biserica din Rm. Valcea.

În 1993 frații Ionatan Voina şi Gheorghe Ganea sunt ordinați în slujba de păstori. Tot în 1993 este anul în care
fam. Sfetcu se mută în Piscu Vechi unde se deschide un lanț de biserici ( Piscu Vechi, Disa, Tunari, Calafat ).
În 1994 fratele diacon Marius Anescu a fost ordinat ca păstor în Rm. Valcea, Biserica fiind condusă de Ceata Prezbiterilor din care faceau parte fraţii păstori Emil Istrate, Marius Anescu fiind ajutati de fraţii păstori Ionatan Voina siGheorghe Ganea care slujeau şi în alte locaţii.

În anul 1995 se intorc de la Institutul Biblic frații Claudiu Niţişor și FIorentin Bochian fiind repartizaţi ca slujire
Claudiu în Brezoi împreună cu fratele păstor Gheorghe Ganea și FIorentin la Romani împreună cu fratele păstor Ionatan Voina. La scurtă vreme fratele Claudiu a fost ordinat ca păstor în Brezoi.

În anul 1999 fratele păstor Claudiu Niţişor se mută în slujire alături de fraţii păstori Ionatan Voina și Gheorghe
Ganea în Biserica din Rm. Vâlcea, fratele păstor Emil Istrate retrăgându-se din slujire. La Biserica din Brezoi a fost mutat fratele păstor Anescu Marius.
În 2000 Biserica din Rm. Vâlcea primește numele de „Sfânta Treime”.

În 2007 se împlineşte o parte din viziunea Bisericii, deschizându-se incă o biserică intr-o altă zonă a oraşului Rm. Vâlcea , fratele păstor Gheorghe Ganea şi o mare parte a fraţilor din cartierul Ostroveni au format nucleul de bază al acestei Biserici numită „Vestea Bună” . Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unei Biserici din Cluj, care avea si ea viziunea deschiderii unei Biserici în Rm. Valcea, pentru aceasta a fost trimis un misionar.
In 2007 fratele pastor Claudiu Nitisor se retrage din echipa pastorala, mutandu-si membralitatea in biserica din localitatea Baile Olanesti.
În 2007 fratele păstor Anescu Marius vine în slujire şi în Biserica „Sfânta Treime”alături de Ionatan Voina. La scurtă vreme se alătură din noufratele păstor Emil Istrate.
În 2010 Biserica „Sfânta Treime”a sărbătorit 20 de ani de la deschiderea oficială o locaşului de inchinare.
În 2011 se deschide Biserica „Limanuri Bune”in Bujoreni slujită de păstorii din Biserica „Sfânta Treime” .
In 2014 Familia Voina Ionatan si Dina se muta in Germania, biserica continua sa fie slujita de fratii pastori Emil Istrate si Marius Anescu.
Inceputul anului 2015 se alatura echipei de slujire fratala Ionut Popescu fiind ordinat in slujba de Diacon, iar biserica prin fratele Ionut isi extinde aria de lucrare in Comuna Seaca de camp localitatea Piscul Nou din Judetul Dolj.
In anul 2016 fratele Ionut este ordinat prezbiter, iar fratelui Danut Marin i se recunoaste ordinarea ca si prezbiter pe care a avut-o cu ani in urma in cadrul bisericii Baptiste.
În prezent Biserica „ Sfânta Treime ”este slujită de fratii pastori Emil Istrate si Marius Anescu, si fratele prezbiter Danut Marin, iar sectorul de slujire al bisericii Sfanta Treime este: biserica din Romani, Dobriceni, Bujoreni, Brezoi, Valea Lui Stan si biserica Sfanta Treime din Piscul Nou(Slujita de fratele prezbiter Ionut Popescu). În cadrul serviciilor Divine se desfăşoară slujbe: timpul de părtășie ( rugăciune, cântare, studiu biblic, predicarea Cuvantului ), întâlniri de tineretși școală duminicală pentru copii. De asemenea sunt programate constant evanghelizări
Timp de vestire a Cuvântului lui Dumnezeu , si de către invitaţii din alte Biserici din țară.

Pentru toată istoria Bisericii ( viața bisericii ) mulțumim lui Dumnezeu.

Până aici Dumnezeu ne-a ajutat şi avem încredințarea că EL va fi cu noi încontinuare.AMIN!